Two Gone Rogue

EXPLOREAZĂ LUMEA

Ziua 2 | MALOMIROVO- Sapanca-Turcia

450 km în multe ore. La graniță mulți romani de neam prost nu ne-au lăsat în fata dar unui roman de bun simt i s-a făcut mila de noi și ne-a făcut loc.
 
Am uitat ce bine e sa fii în UE și sa treci prin granițe ca boierul. Pai nah acum ghișeu ieșire Bulgaria, ghișeu stampila întrare Turcia, ghișeu control pașapoarte, ghișeu control talon, control bagaje. Noroc cu viza de Mongolia care l-a uimit asa tare pe vameș încât doar s-a zgait puțin prin bagaje fără sa ne pună sa desfacem tot. Fiecare oprire pentru noi înseamnă 2 litri de transpirație și o rutina a echipamentului care da dureri de cap: cagula, cască, mănuși, camelback, rucsac, ochelari, intercom, etc.
 
Turcia e un haos organizat. Nimeni nu claxonează iar traficul se mișcă. Motocicletele au voie pe banda de urgență, nu știu dacă legal, dar asa am înțeles din semnele făcute de alți motocicliști din trafic. Asta a fost norocul nostru, altfel traversam instanbul în 3 zile nu într-o ora.
Azi avem zi lungă și ne oprim pentru doua nopți de odihna. Aici la orice calcul de timp facut de GPS mai adaugi încă 3-4 ore.